Јавање коњи

Јавањето коњ е предизвик, возбудлива авантура и искуство за паметење!
Дружењето со овие племенети животни, грациозни и убави, а истовремено силни и горди е вистинско уживање.
Коњичкиот клуб „Св.Спас“  организира авантуристички тури за  јавање коњи на ралации:

  1. Излетничкото место Јанков Камен кој се наоѓа на 1200 метри надморска височина;
  2. Манастирот Св.Спас кој се наоѓа на 1330 метри
  3. Горна Белица која се наоѓа на 1420 метри надморска височина
  4. Вевчанско Бачило кое се наоѓа на 1900 метри надморска височина.

Обука за јавање пред отпочнување на турата, целосна опрема (коњ, седло, кабаница) и водич за турата.
Времетраење на турата во зависност од која релацијата ( 3 -6 часа)

Уживајте во глетката, чистиот воздух, свежата Вевчанска вода и чудесните бои на Јабланица.

Tel: 075 559 290
e-mail:  konjickiklubvevcani@yahoo.com
web: www.konjickiklubsvspas.mk
facebook: www.facebook.com/Konjicki.Klub.sv.Spas.Vevcani