News

     Вечерва со почеток во 18:00 часот во Домот на култура во Вевчани, Патувачкиот Театар „Поклони се и падни“ кој работи во рамките на КУД „Дримкол" од Вевчани ќе одржи премиера на мултимедијална театарска претстава „Ѕвонарот на Богородичната црква во Париз“ од

Културно уметничкото друштво „Дримкол“ од Вевчани по седми пат е организатор и домаќин на фестивалот за народна култура „Пображење“, кој од вечерва и во наредните три дена ќе се одржи во Вевчани.

Во Домот на културата во Вевчани со спектакуларен концерт, на 07 мај КУД „Дримкол“ прослави значаен јубилеј за Вевчани - 70 години организиран фолклор.

Во сабота 25.02.2017 во Домот на културата во Вевчани ќе се одржи премиерна изведба на претставата "Девојчето и дванаесетте месеци" во изведба на патувачкиот театар "Поклони се и падни".

Презентација

Во Вевчани одржана презентација на проектот ,,Хармонијата помеѓу културата и туризмот во функција на промоција на Вевчани кон светот“