Error message

  • Notice: Trying to get property of non-object in _weather_parse_forecast() (line 219 of /home/vevchani/public_html/production/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in _weather_parse_forecast() (line 219 of /home/vevchani/public_html/production/sites/all/modules/weather/weather_parser.inc).

"Пелвец"

Ресторан Пелвец се наоѓа во раскошот на вевчанската убавина,кај митскиот спој на виделината, вевчанскиот камен и водата.
Објектот располага со капацитет од 250 места, преубава цветна бавча и тераса –видиковец, погодни за секојденевни деловни и приватни ручеци како и за секаков тип на веселби и прослави.
Објектот е од камена градба и претставува извонреден спој на вевчанската традиција и современото.

Тука може да се вкуси од тазе испечен домашен леб во фурна на дрво и свежа салата од бавчата,до вкусна традиционална домашна кујна и најразлични специјалитети од сите светски кујни.
Само тука ќе допрете до светлината и спокојот од дамнината , гостопримството на вевчанската душа и вкусот на домашната кујна.
Ресторанот Пелвец - најсјајниот одблесок на вевчанското угостителство и традиција

Во склоп на Ресторан Пелвец има пансионски дел за сместување кој располага со комплетно и модерно уредени три трокреветни апартмани. Апартманите нудат топло чувство со пријатни легла  во модерен пријатен релаксирачки амбиент.

Контакт информации

Phone number: 
+389 (78) 404 267