• Добредојдовте
  во Вевчани!
 • Вевчанска локва
  небесно сина убавина...
 • Вевчански извори
  споменик на природата, традицијата, непокорот...
 • Во срцето
  на историјата, традицијата, градителството
 • Поздрав
  Од Православно Вевчани
 • Со љубов,
  КУД Дримкол Вевчани!
 • Угостителство
  Со високи Вевчански норми и стандарди!