Премиерна изведба на претставата „Девојчето и дванаесетте месеци“

  • Posted on: 22 February 2017

Во сабота 25.02.2017 во Домот на културата во Вевчани ќе се одржи премиерна изведба на претставата "Девојчето и дванаесетте месеци" во изведба на патувачкиот театар "Поклони се и падни".

Патувачкиот театар е во склоп на КУД "Дримкол" кој успешно работи и зад себе има реализирано многу бројни претстави. Словачката народна приказна е работена според адаптираното сценарио на Љубица Баткоска, а во режија на Душко Кукоски.

Улогите ги толкуваат:

Маре - Ева Костојчиноска,

таткото - Душко Кукоски,

маќеата - Даниела Маретиќ,

Злата - Александра Плушкоска,

Јануарко - Душко Кукоски,

Февруарко - Елизабета Шекуткоск,

баба Марта - Наташа Кукоска.

Останатите месеци се членовите на фолклорниот ансамбал при КУД "Дримкол" .